یکی از شیرینیهای معروف استان آذربایجان غربی و خراسان رضوی که در انواع و ابعاد مختلف تولید و پخش می شوند، نقلها هستند که با طعمهای مختلف بادامی، هلی و غیره به صورت ریز و درشت در کارخانه ها تولید و در بسته بندیهای متنوع به بازار عرضه می شوند. نقلها را می توان نوعی شیرینی به حساب آورد که از شیره های معطر شکر خمیری یکدست تهیه می کنند و در وسط آن از مغزها و آجیلها استفاده می کنند. آجیلهای به کار گرفته شده غالبا بادام درختی، بادام زمینی، پسته و در برخی موارد نیز از دانه های هل یا تخمهای معطر گشنیز استفاده می کنند.
نقل بادامی ریز
این نوع شیرینی معمولا به عنوان سوغات خریداری می شود که مصارف گوناگونی دارد. رنگ ظاهری نقلها عموما سفید می باشد اما اگر از گل محمدی یا پودر پسته در ساختار خمیری آن استفاده شود، به رنگ صورتی و سبز در می آید.
شاید شما به خاطر بیاورید که در گذشته در مراسمات عروسی از انواع بسیار ریز و رنگی نقل در بدو ورود بر سر عروس و دامادها ریخته می شد که به نوعی بیانگر میزان شادی و خوشحالی افراد از آن جشن بود.
استفاده از این نوع شیرینی غالبا در کنار چای عصرانه و جایگزین قند است که بسیاری از میزبانان در میهمانیهای خود با انواع مختلف نقلها از میهمانان خود پذیرایی می کنند. اگر به خاطر داشته باشید هر زمان که به خانه ی بزرگ تر ها و مادربزرگ پدربزرگهایمان میرفتیم همیشه داخل یک قندان جداگانه ای پر از نقل بود که با آن از ما پذیرایی می کردند.
نقلها را می توان به صورت سنتی در منزل و یا صنعتی در کارخانه ها به وسیله فرآیندهای نه چندان پیچیده ای تهیه کرد و متناسب با نیاز مشتری آنها را در حجمهای مختلف بسته بندی و به بازار عرضه کرد. درصورتی که شما نیز علاقه مند به پختن انواع نقل بادامی ریز و درشت در منزل هستید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید. برای تهیه این محصول روشهای بسیار زیادی مطرح کرده اند که ما در این جا به اختصار به بیان متداول ترین روش خواهیم پرداخت.
نکته حائز اهمیت تهیه نقل در منزل بحث شکل ظاهری آنهاست که می توان گفت نقلهای تهیه شده در کارخانجات را درون قالبهای مخصوصی می ریزند که فرمهای جذاب و بامزه ای دارند و ممکن است نقلهای تهیه شده توسط خودتان به آن زیبایی نباشند اما مهم اینست که توسط هنرنمایی خودتان آن را تهیه کرده اید.
مواد اولیه که برای تهیه این شیرینی خوشمزه نیاز دارید، عبارتند از:
- 4 لیوان شکر
- 5/2 لیوان سرپر اب
- یک ونیم قاشق چایخوری سرپر پودر تارتار
- انواع دلخواه مغزیجات مانند پسته بادام و غیره.
کارخانه نقل بادامی ریز
در بسیاری از موارد پس از تهیه انواع نقل بادامی ریز و درشت در کارخانه، محصولات را بسته بندی می کنند و بر روی آنها برچسبهایی می چسبانند که حاوی اطلاعات مفیدی برای مشتریان است. بر روی این برچسبها مواد اولیه به کار گرفته شده در تهیه نقل، نحوه مصرف، نحوه نگهداری، تاریخ تولید و انقضاء و غیره درج شده است.
در رابطه با نحوه نگهداری انواع نقلها می توان گفت که این موضوع کاملا بستگی به نوع مواد اولیه به کار گرفته شده و سرعت میزان جذب رطوبت هریک دارد. هرچه میزان جذب رطوبت یک نو نقل بیشتر باشد، زودتربافت نرم ومنعطف خودرا از دست داده و مانند یک تکه سنگ خواهد شد.
برای مثال نقلهای دارچینی دیرتر از نقلهای گل محمدی رطوبت خود را از دست می دهند و مدت زمان بیشتری قابلیت مصرف خواهند داشت. در هنگام باز کردن بسته بندی نقل دقت کنید که میزان نقل مصرفی تان را بردارید و سریعا درب آن را ببندید تا رطوبت خود را از دست ندهد.
تولید نقل بادامی
در متن بالا گفتیم که نقلهای بادامی را می توان به روش سنتی در منزل نیز تولید کرد. در ابتدا باید خمیر فوندانت نقل را تهیه کنید بعد آن را قالب گیری کنید و بپزید. درون یک قابلمه یک لیتر آب بریزید تا به جوش آید. سپس شکر را به قابلمه که روی شعله ملایم گاز قراردارد بریزید تا کاملا در آب حل شود و هیچ نوع بلور شکری در ظرف مشاهده نشود. در مرحله ی بعدی باید کرم تار تار را به شیره بیافزاییم. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که کرم تارتار چیست؟
کرم تارتار در واقع نوعی پودر است که اگر با جوش شیرین ترکیب شود، بکینگ پودر را به وجود می آورد و به صورت گسترده در صنعت شیرینی پزی به کار می رود. با استفاده از این کرم می توانیم به شیرینی مان حجم یا به اصطلاح پف دهیم. این ماده خوراکی می تواند کریستال های شکر را کاملا از بین ببرد تا شیرینی منسجم تر با بافت محکم تری را داشته باشیم.
حال که با کرم تارتار آشنا شدید به سراغ باقی مراحل تهیه نقل در منزل می رویم. پس از افزودن کرم تارتار باید مخلوط را مرتبا به هم بزنیم تا ته نگیرد و شیره نیز غلیظ شود. به دو روش می توانید متوجه شوید که شیره شما غلیظ شده است.
در روش اول می توان درون ظرف دما سنجی را قرار داد که اگر دمای بالای 110 درجه را نشان داد شیره آماده است در روش دوم می توان به وسیله یک قاشق شیره را تست کرد، اگر خاصیت کشسانی پیدا کرده بود، یعنی شیره شما آماده شده است.
پس از خاموش کردن شعله اجازه دهید تا شیره کاملا سرد شود و پس از سرد شدن مایع غلیظ شده را ورز دهید تا به صورت خمیر فوندانت سفید رنگ درآید و به مدت یکساعت در یخچال استراحت کند. در این مرحله می توانید مغز بادامها را داخل خمیر زده تا به خمیر آغشته شوند و سپس اجازه دهید تا خشک شوند. نقلهای شما آماده استفاده هستند.
پخش و عرضه نقل بادامی
همان گونه که اشاره شد کارخانجات تولیدی نقلهای بادامی پس از تولید اقدام به پخش و عرضه ی این محصولات به صورت عمده می کنند. نقلها خواص بسیار زیادی دارند که در صورت مصرف بی رویه ضررهایی هم برای فرد دارند؛ از جمله این مضرات بالارفتن سطح قند خون و احتمال ابتلا به بیماری دیابت است.
مغزهایی که در قسمت میانی نقلها نیز به کار می روند خواص بسیاری دارد؛ برای مثال گل محمدی و دارچین طبع بسیار گرمی دارند که برای تقویت سیستم گوارشی مفید هستند و یا بادام های درختی که در نقلها هستند سرشار از آنتی اکسیدانهای فنولی و ضد سرطان می باشند.
مجموعه ما اقدام به تولید و فروش انواع نقلهای خوش طعم و با کیفیت کرده که در بسته بندی های شیک و زیبای صادراتی، در حجمهای مختلف به بازار عرضه می شوند. شما می توانبد متناسب با سلیقه و ذائقه خود انواع مختلف این محصول را از طریق سایت مجموعه خریداری نمایید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.